Polityka prywatności

Spełniając swój ustawowy obowiązek wynikający z RODO, umożliwiamy Państwu zapoznanie się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych przez   firmę  PIEK HURT z siedzibą w Koszalinie

Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.4.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w  sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE iż:

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest PIEK-HURT JAROSŁAW MACIEJEWSKI z siedzibą w Koszalinie, przy ul. Mieszka I 5a

2) Jako Administrator nie powołaliśmy inspektora ochrony danych osobowych.  We wszystkich sprawach dotyczących ochrony danych osobowych prosimy kontaktować  się  na adres  email: rodokoszalin@piek-hurt.pl  

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu przesyłania ofert, generowania zamówień, informacji handlowych, marketingu produktów i usług Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 (RODO).

4) Pana/Pani dane osobowe są przetwarzane w następującym zakresie: imienia i nazwiska, Firma, email, danych kontaktowych i adresowych, numer telefonu, numer IP.

5) Pani/Pana dane osobowe mogą zostać ujawnione innym podmiotom; naszym partnerom, czyli firmom z którymi współpracujemy łącząc  produkty lub usługi. Do danych mogą też mieć dostęp nasi podwykonawcy (podmioty przetwarzające), np. firmy księgowe, prawnicze, informatyczne, likwidatorzy szkód, wykonawcy usług w ramach likwidacji szkód.

6) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

7) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody na ich przetwarzanie.

8) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, oraz prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

9) Jeśli uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednakże w razie niepodania danych osobowych, Administrator może odmówić realizacji działań objętych zakresem zgody.

11) Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

12) Zgodnie z art. 21 ust. 4 RODO informuję, iż przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania dotyczących Pani/Panu danych osobowych. Sprzeciw należy złożyć Administratorowi, którego dane kontaktowe wskazano  w pkt 2. Zgodnie z art. 21 ust. 1 RODO.

Cookies (ciasteczka)

Co to są ciasteczka:

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na Twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Jak długo przechowywane są dane w ciasteczkach?

Na stronach mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania z serwisu. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.

Wykorzystywanie ciasteczek przez stronę:

 

  • ciasteczka sesysjne umożliwiają zachowanie informacji o aktualnie zalogowanym użytkowniku w czasie poruszania się użytkownika po serwisie
  • ułatwienie pracy z serwisem pocztowym przez podpowiedź nazwy użytkownika
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

 

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas ciasteczka sesyjne, nie będziesz mógł korzystać z serwisu.

Gdzie znajdę więcej informacji?

Więcej o ciasteczkach możesz dowiedzieć na m.in. stronie wszystkoociasteczkach.pl

 

Menu